BBC İslam

İman etmeden mücadele edilemez mücadele etmeden de iman etmiş olunmaz.

ŞİA GERÇEĞİ: KUR’AN-I KERİM BOZULMUŞTUR!

Posted by bbcislam Haziran 20, 2009



İRAN ANALİZ ÖZEL / İslam dini tarafından batıl ve bidat fırka olarak adlandırılan Şii mezhebine dair ilmi ve eserlerin orijinal nüshalarına yer vererek aktardığımız Kur’an-ı Kerim’in bozulmuş, tahrif edilmiş ve değiştirilmiş olduğu yönündeki Şii alimlerin kitaplarıyla ilgili bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz. Kur’an’ın bozulduğu iddiasıyla ilgili yüzlerce Şii eserden bir yenisi daha..


Eserin adı Mir’at’ul Ukûl fi Şerhi Ahbar el Resul, yazar Allame Şeyhul İslam el Mevla Muhammed Bakır el Meclisi. Bu eserde tıpkı Humeyni ve diğer yüzlerce Şii alimin eserinde olduğu gibi Meclisi de Kur’an’ın tahrif edildiği yönünde iftiralarda bulunmaktayız.
ESER ADI: Mir’at’ul Ukûl fi Şerhi Ahbar el Resul
MÜELLİF: Allame Şeyhul İslam el Mevla Muhammed Bakır el Meclisi
YAYINEVİ: Darul Kutub el İslamiyye
Sayfanın başında Şii alim Ali bin Hakim, Hişam bin Salim ve onun da İbni Abdullah’a dayandırdığı hadiste Hz. Peygamberin (sav) şöyle dediğini iddia etmektedir: “Muhakkak ki Kur’an Cebrail vasıtasıyla Muhammed (as)’a 17.000 ayet olarak getirilmiştir.” Sonrasında Şii alim bu sözde hadisin şerhinde aşağıdaki iftiraları dile getirmektedir:
Kitabın 12. bölümü sayfa 125′te sözde 28. hadiste Şii alim el Meclisi güvenilir olarak iddiada bulunarak Şeyh Hişam bin Salim’den rivayetle (Harun bin Müslim) Kur’an’ın eksik ve değiştirilmiş olduğu yönündeki birçok doğru ve güvenilir haberin bulunduğunu; ve benim nezdimde bu babda bulunan haberlerin mütevatir olduğu…” iftirasını atmaktadır.
şia

7 Yanıt to “ŞİA GERÇEĞİ: KUR’AN-I KERİM BOZULMUŞTUR!”

  1. kaan said

    Öncelikle Bu Fitne kokan yazıyı kaldırın. Yoksa Allah katında bunun hesabını veremezsiniz. Her Mezhep, Gurup ve Cemaat içinde elbette yanlış yapan lider, alim ve kişiler bulunur. Bu onların hepsinin öyle olduğu anlamına gelmez. Nitekim Şia dünyasının büyük kesimi bu iftirayı rededer. Biraz araştırsanız bunu görürsünüz. Mesela size birçok kaynaktan birini önereyim de inşaallah okursunuz. Hem de Sünni dünyadan birisi. Mustafa öztürk “Tefsirde Sünni ve Şia Polemikleri”
    Kaldı ki bir kesimi bir kesimdan topa tutuyorsanız önce kendi mahallenize bakmanız daha iyi olur. Mesela Buhahi, Müslim ve kütübi tis’a da tahrif kokan onlarca rivayet var. Kendi tarafınızın yanlışlıkların görmeyip böyle müslümanları birbirine düşürecek haberleri yayınlamanız bilmek kime hizmet eder. Onu sizin vicdanlarınıza havale ediyorum. Ha sanmayın bu satırları yazan kişi Şii dünyasına ait biri. Sadece insaf sahibi bir muvahhid olarak bilinmek yeterli. Hatanızı düzeltmeniz dileğiyle. Allaha emanet olun.

  2. bbcislam said

    Kaan kardeşim sen bunları söylerken hak ile batıl nasıl ayırd edilebilir ve senin bunu buhari muslim gibi hadisçilerle kıyaslaman çok yanlış burda bir kişiye iftira atılmıyor o kişinin düşüncesi ve o kiişnin kitabından alıntı yapılıyor seninde bu düşünceni düzeltmeni tafsiye ediyoruz

    • bakın üstteki yazı şiilerin düşünceleri değildir sizde allhtan korkun ve yalan yanlış şeyler yayınlayıp islam alemini birbirine düşürmeye çalışmayın..biraz allah korkusu içinizde varsa böyle iftiralı şeyler yayınlamayınçsizde müslümansınız bizlerde.bu ülkeyi vatanı kurtarmak için herkes sunni şii alevi şafi hanbeli ve bunun gibi birçok mezhep vatanımız iman kuran allah gibi inançlarımız zedelenmesin diye hep beraber savaşa gittiler. sizde vatanı bölmek için din kardeşlerimizi böyle birbirine düşman etmeye çalısmayın.eğer bilgi verecekseniz adam akıllı doğru dürüst iddalar öne sürünkü millet aydınlansın.BUNU YAZAN GERÇEK BİR MÜSLÜMAN DEĞİLDİR.BENDE BİR ŞİİYİM. allahıma şükür onun kuranına peygamberine inanıyorum.ona karşı çıkmak ne haddimize..bieze onca nimeti ihsan eden yaradanımıza nankörlük etmek bize yakışmaz.bu saçma sapan yazıyı yazmışsınız.siz gerçek bir müslüman olamassınız.sadece diliyle insanların gözünü boyamak için allahıma inanıyorum diyip arkadan iş çevirenlerdensiniz.münafıksınız..sizler allaha havale ediyor ve doğru yolu bulmanızı diliyorum..

      BENDE BİR ŞİİYİM VE BU ÜSTTEKİ YAZI BİZİM MEZHEP İNANCIMIZA AİT DEĞİLDİR….!!!!!!!

  3. krnzo said

    gerçekler acıdır:-) şiiler sapıktır

  4. bende bir şiayım BU YAZI KESİNLİKLE YANLIŞTIR.ŞİA MEZZHEBİNE GÖRE KURANI KERİM KESİnLiKlE deqiştirilmemiştir.
    bu yazıyı kimler yazmışsa kaldırsınlar.şialığı zedelemek içindir..bizler :
    önCe allaha,sonra allahın kelamına , sonrada peygamberine inanırız.sonrada ehlibeytine.ehlibeytte peygamberimizin torunları ve kızlarına damatlarını peygamberimiz sevdiği için severiz.peygamberimiz nasıl onları sevdiyse bizde onları peygamberimiz sevdiği için deriz.KRNZO: sana sçylüyorum şialara yani şiilere sapık gibi hakaretlerde bulunma.biz nasıl herkesin inancına saygı duyuyorsak sende duy . herkesin ibadeti allahla kendi arasındadır biz buna yorum yapamayız.bu ÜSTTEKİ YAZIYIDA kim yayınlamışssa kesinlikle yanlıştır.ŞİİLERE GÖRE KURAN KESİNLİKLE DEĞİSMEMİŞTİR..sadece karalamak için yayyınlanmış bir eser . iNAnMaYın..bir kişinin üstteki yazıyı paylaşmasıyla sunni kardeşlerimiz şiaları böylr yanlış tanımasınlar.üsttekiler bize ait değil.bir mezhebi araştırın sonRa yoRUM yapın.bizleri bize sorun .. 1. kaynaktan öğreninki bilgileri yanlış olmasın.günahımızıda almayın.ehli sunnet kardeşlerimiz allahımız bir,kuranımız 1 ..mezhep ayrımcılıklarıyla ülkeyi karıştırmak ve iç karışıklıklar çıkarıp müslüman alemini birbirine düşürmek isteyenlerin OYUNUNA GELMEYİN.ALLAHA EMANET OLUN.

    EĞER ŞİİLERİN NASIL BİRİ OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ,www.aliyenveliyyullah sitesine girebilirsiniz
    BU YAZIMII MUTLAKA BAŞTAN SONA KADAR OKUYUN.

  5. Bende bir sünniyim,Şia mezhebini hak mezhep olarak tanımıyorum.itkat,inanç çok önemlidir.çok bozuk inançları vardır.Hz.Aliyi adeta ilahlaitırıyorlar,Hz.Hüseyine tapıyorlar.Bidat,hurafe,çok var,El-Kafi isimli hadis kitaplarında saçmalıklar çoktur.inançlarına göre kuran 17000 ayet iken sünniler yarısını çıkarıp atmış mış.Hz.Alinin veli olduğuna dair ayet varmış mış,sünniler bunu çıkartmış.
    Hadi ordan be,Bunların inanç olarak Yahudi ve hıristiyandan farkı yoktur.
    İllede kerbeladan getirtilen bir taşın üzerine secde edecekler.Bu şirktir.

Yorum bırakın